Fertility awareness

Fertility Awareness är pedagogiska metoder som ger dig ökad kunskap och medvetenhet om din kropp och menscykel. 

Du lär dig hur din fruktsamhet förändras under cykelns olika faser och får därigenom en bättre kroppsförståelse vilket ger dig nödvändig information när du ska göra viktiga val som rör din fruktsamhet och hälsa.

Handledningen skräddarsys efter dina behov, vare sig du har regelbundna eller oregelbundna cykler, om du ammar, har slutat med hormonella preventivmedel, vill bli gravid eller är i klimakteriet.

Jag arbetar utifrån ett helhetsperspektiv på hälsa som respekterar dina sexuella och reproduktiva val, stödjer reproduktiv frihet, och inkluderar alla menstruerare och deras partners. 

Introduktionskurs

Under introduktionen lär du dig fruktsamhetens anatomi och fysiologi, vad din kropp signalerar under menscykeln samt hur du kan observera, registrera och tolka dessa signaler.

Enskilt

För dig som önskar enskild handledning med eller utan partner bokas ett första möte med introduktion och hälsosamtal. Vi ses på mottagningen eller hemma hos dig/er. Därefter 5 uppföljande möten på mottagningen eller via skype. För dig som inte bor i Stockholmsområdet kan alla möten ske digitalt.

Nuvarande pris:

Introduktion (90 min): 1500 kr (heltidsstudent 1200 kr)

Instruktionsbok (eng.) 150 kr

Återbesök (45 min): 900 kr (student 700kr)

Återbesök skype (45 min): 700 kr (student 500kr)

Grupp

Detta är ett populärt sätt att lära sig mer och samtidigt dela erfarenheter med andra.

Är ni redan en grupp som är intresserade av att lära er mer om detta, anmäl er under kontakt. Hur många ni är, era namn och vem av er jag kan kontakta, så planerar vi ett upplägg tillsammans. Vi kan ses hemma hos någon av er eller i lokal som jag ordnar.

Nuvarande pris:

Introduktion i grupp: 500 kr/deltagare (minimum 6 deltagare)

För dig som önskar individuell handledning efter introduktion i grupp finns möjlighet att boka detta i samband med introduktionskursen eller senare. Fem uppföljande möten via skype rekommenderas (se pris ovan).

Förslag på innehåll för introduktion i grupp:

  • Öka din kroppskännedom vänder sig till dig som vill börja observera och kartföra din menscykel. Vad händer under menscykelns olika faser? Hur fungerar menscykeln som ett hälsoverktyg? Hur vet jag vilka dagar som är infertila och fertila?
  • Klimakteriet riktar sig till dig som märkt att mensen förändrats, som känner av dagarna innan mens mer än vanligt, som redan vet att du är i klimakteriet eller till dig som vill lära dig mer för att vara förberedd. Du får svar på frågor som; Vad händer i kroppen och menscykeln när vi åldras? Hur kan jag observera förändringarna? Vad har jag för hjälp av det? Hur kan jag hjälpa mig själv att må bra och vart kan jag vända mig när jag behöver hjälp? Vilka preventivmetoder passar bra i klimakteriet?