Tjänster

 

Privatperson

  • Vill du öka din medvetenhet om din kropp, din fruktsamhet och hälsa?
  • Planerar du för en graviditet?
  • Önskar du en hormonfri preventivmetod?
  • Har du redan börjat kartföra din menscykel och behöver hjälp att förstå vad din kropp förmedlar?
  • Vill du förstå vad som händer i kroppen i klimakteriet och lära dig hur du själv kan lindra symtom och nå långsiktig hälsa?

Din Rytm erbjuder introduktionskurser och handledning till grupper, par eller enskilda.

Introduktionskurs enskilt eller i grupp

Under introduktionen lär du dig fruktsamhetens anatomi och fysiologi, vad din kropp signalerar under menscykeln samt hur du kan observera, registrera och tolka dessa signaler.

Introduktionskurs enskilt

För dig som önskar enskild handledning med eller utan partner bokas ett första möte med introduktion på mottagningen eller hemma hos dig/er. Därefter 5 uppföljande möten via skype eller telefon (det femte mötet är gratis).

Nuvarande pris:

Introduktionsmötet (90min): 1200 kr (student 800 kr)

Instruktionsbok (eng.) + kartor och färgmarkörer 200 kr

Uppföljande möten via skype (á 45 minuter): 700 kr (student 400kr)

Introduktionskurs i grupp

Detta är ett populärt sätt att lära sig mer och samtidigt dela erfarenheter med andra.

Är ni redan en grupp som är intresserade av att lära er mer om detta, anmäl er under kontakt. Hur många ni är, era namn och vem av er jag kan kontakta, så planerar vi ett upplägg tillsammans. Vi kan ses hemma hos någon av er eller i lokal som jag ordnar.

Nuvarande pris:

Introduktion i grupp (3 tim): 500 kr/deltagare (minimum 6 deltagare)

Instruktionsbok (eng.) + kartor och färgmarkörer 300 kr

För den som önskar individuell handledning efter introduktion i grupp finns möjlighet att boka detta i samband med introduktionskursen. Fem uppföljande möten via skype eller telefon rekommenderas (det femte mötet är gratis).

Nuvarande pris:

Första mötet (60min): 800 kr (student 600 kr)

Instruktionsbok (eng.) + kartor och färgmarkörer 300 kr

Uppföljande möten via skype (á 45 minuter): 600 kr (student 400kr)

Företag

Till företag erbjuds föreläsningar, workshops samt handledning och erfarenhetsutbyte i personalgrupper.

Exempel på temaföreläsningar/workshops om kroppskännedom i olika faser av livet.

Skola – innan mensstart och åren därefter

Ung vuxen – öka din kroppskännedom

Barnafödande

Klimakteriet

Kroppskännedom genom menscykeln innebär en möjlighet att utforska nya dimensioner av sig själv. Du blir medveten om de naturliga processerna i din menscykel vilket kan upplevas stärkande. Därtill ökar förståelsen för de cykliska kroppsliga och känslomässiga förändringarna när de får ett sammanhang. Grundläggande i alla föreläsningar är fruktsamhetens anatomi och fysiologi.

Under temat Skola – Innan mensstart och åren därefter pratar vi om vad som händer i kroppen under puberteten. Om flytningar och livmoderhalssekret, om känslor och kroppsförändringar och mens. Vad kan du som ung förvänta dig av din menscykel? Hur ser dess cykliska oregelbundenhet ut under de första åren och hur kan du lära dig observera din egen kropps mönster. Vi pratar också om hur de olika faserna i menscykeln kan se ut.

Temat Ung vuxen – öka din kroppskännedom vänder sig till de som menstruerat några år och vill börja observera och kartföra sin menscykel. Vad händer under menscykelns olika faser? Hur fungerar min menscykel som ett hälsoverktyg? Hur vet jag vilka dagar som är infertila och fertila?

Temat Barnafödande bygger på samma innehåll som temat Ung vuxen – öka din kroppskännedom men med fokus på en god hälsa inför en graviditet, vilka dagar är kvinnan mest fertil, kroppens tecken på en graviditet, amning och sekretobservationer.

För kvinnor som börjar komma in i Klimakteriet innehåller temat vad som händer i kroppen och menscykeln när vi åldras. Hur kan jag hjälpa mig själv att må bra och vart kan jag vända mig när jag behöver hjälp? Preventivmetoder lämpliga för den här åldern presenteras.

Tidsåtgång: 2-4 timmar

Antal deltagare: Workshop: 5-8

Föreläsning: 10-40

Arvode: 7 000-15 000 kr beroende på gruppens storlek. Moms och resekostnader tillkommer.

Priserna kan komma att ändras.