Samtalsterapi

Kognitiv beteendeterapi (KBT)

Livet går i cykler och alla går vi igenom perioder som känns extra tunga, obegripliga eller smärtsamma. Ibland behöver vi söka stöd och hjälp för att förstå och hantera dessa perioder så att vi sedan kan gå vidare med nya erfarenheter. Du kan söka samtalsterapi för depression/utmattning, ångest/panikångest, social fobi, stöd- eller krissamtal.

KBT - hur går det till?

I terapin används olika tekniker beroende på vad du behöver hjälp med. Kognitiv beteendeterapi är hjälpsamt för att få en förståelse för hur känslor, tankar och beteenden påverkar oss. När vi förstår oss själva bättre kan vi förhålla oss på ett nytt sätt till vår situation och så småningom välja förändring.

Existentiella samtal kan ge nya perspektiv på livsfrågor som kan kännas stora och svåra. Andra tekniker för läkande och utveckling är självmedkänsla, acceptans och mindfulness. De olika teknikerna fungerar var och en för sig eller i kombination.

Jag har ett helhetsperspektiv i terapin vilket innebär att ditt sociala sammanhang och din uppväxt är viktiga delar för att förstå det mående du kommer med.

Första mötet är ett bedömningssamtal då du berättar vad du behöver hjälp med, och jag berättar vad jag kan erbjuda dig. Därefter gör vi en planering tillsammans. Varje session tar 50 minuter, vi ses en gång i veckan och du får med dig hemuppgifter varje vecka för att hålla processen igång. En kontakt kan se ut på olika sätt och baseras bland annat på behov och mål, den kan vara lång eller kort beroende på vad du söker för (15-20 ggr eller mer).

Under 2020 har jag möjlighet att erbjuda samtalsterapi till reducerat pris då jag utbildar mig inom psykoterapi.

Pris (gäller till december 2020)
500kr/session (normalpris 1000kr).

Om du är intresserad, skicka ett meddelande genom att klicka här eller ring mig på 0766-144118.

"Det har känts så bra att du har väglett oss. Vi har tyckt om den mjuka, tydliga och förstående atmosfären."

- Jessica & Pär