Fertilitetsförståelse

Lär känna din menscykel

Handledningen är för dig som planerar för en graviditet och/eller har försökt bli gravid utan framgång. För dig som upplever besvär relaterade till menscykeln som till exempel humörsvängningar, nedstämdhet, smärtsam mens, rikliga mensblödningar/mellanblödningar, klimakteriet eller för dig som redan använder eller önskar börja använda en hormonfri preventivmetod.

Handledning - hur går det till?

Handledningen baseras på reproduktionens anatomi och fysiologi, och ger dig kunskap om menscykeln och dess hormonella skiftningar som kan observeras och tolkas. Kunskapen är sedan hjälpsam för att förstå din helhetshälsa, fertilitet och infertilitet, gynekologiska hälsa och förändringar i menscykeln under livet. Handledningen skräddarsys efter dina behov, vare sig du har regelbundna eller oregelbundna cykler, har slutat med hormonella preventivmedel, eller är i klimakteriet.

Vi går igenom din tidigare och nuvarande hälsa och livssituation utifrån ett helhetsperspektiv. För de flesta som söker för mensrelaterade besvär är en introduktion till reproduktionens anatomi och fysiologi, samt till Justissemetoden en bra start. Med den kunskapen och tekniken kan du börja observera och registrera de biokemiska tecken som din kropp signalerar när hormonerna skiftar.

Återbesök rekommenderas för att du ska få återkoppling på dina observationer, din kartföring och lära dig tolka din menscykel på egen hand.

Utifrån dina besvär, behov, önskningar och mål får du förslag på hur du kan gå vidare för att må bättre. Det kan röra sig om livsstilsförändringar såsom om kost, sömn, träning, återhämtning, glädje och lust samt ibland även mindfulnessövningar och terapi.

Hormonfri preventivmetod

Justissemetoden är en symtothermalmetod vilket innebär att du observerar både livmoderhalssekret och basal kroppstemperatur. Du lär dig fertila och infertila dagar och får en förståelse för din helhetshälsa och gynekologiska hälsa. Fem till åtta återbesök rekommenderas för att du ska få återkoppling på dina observationer, din kartföring och känna dig trygg i att kunna tolka dina fertila och infertila dagar på egen hand.

Nuvarande pris:
Första besöket (90 min) 1500 kr
Återbesök (45 min) 900 kr
(Heltidsstudent 20% rabatt)

Instruktionsbok (eng.) tillkommer. Fertilitetstermometer köper du/ni själva på nätet finns flera olika så välj en som passar era behov.

Önskar du boka en tid? Skicka ett meddelande via kontaktformuläret.

Justissemetoden tillsammans med andra

För er som vill veta mer om menscykel, hälsa och fertilitet. Det här är ett populärt sätt att lära sig mer om menscykelns och fruktsamhetens anatomi och fysiologi, lära dig observera och kartföra menscykeln, och samtidigt dela erfarenheter med andra.

Skicka ett meddelande via kontaktformuläret om du önskar mer info.

"Tack! Det betyder så mycket att få normalisera sin egen kropp, jag känner mig motiverad med större självförtroende"

- Karin, 24 år